NASLite Network Attached Storage

www.serverelements.com
Task-specific simplicity with low hardware requirements.
It is currently Mon Nov 18, 2019 12:26 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4
Author Message
PostPosted: Wed Nov 05, 2008 6:35 pm 
Offline

Joined: Sun Apr 02, 2006 9:05 pm
Posts: 1681
Location: Up State NY in the USA!!!!
Not formated, just configure the array then move it all to the NASLite box and you should see the array as a drive or drives ready to be formated.

You will need to goto the LSI website to get the utility I used, I don't recall the name off hand and I am not at home right now but it is there.

Mike


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 06, 2008 10:52 am 
Offline

Joined: Tue Oct 28, 2008 12:20 pm
Posts: 45
I did get the drives setup for a raid in the bios though just on a different computer. Does this utility work any better??


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 06, 2008 12:49 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 28, 2008 12:20 pm
Posts: 45
OK I got the card and the drives in my own pc. I do see my raid 0 in the utility so I put it in the naslite and it didnt detect and drives.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 06, 2008 1:43 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 28, 2008 12:20 pm
Posts: 45
Im trying a CD called Gparted to format the raid to see if that will make a difference to Naslite. It is formatting right now so ill let you know when its done.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 06, 2008 1:55 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 28, 2008 12:20 pm
Posts: 45
No luck whatsoever. I formatted the Raid with Gparted to a EXT3 format and naslite still didnt detect any drives.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Fri Nov 07, 2008 1:37 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 28, 2008 12:20 pm
Posts: 45
anyone have any other ideas that I can try?? Please dont say this is not compatible with my board.
I tried the Raid card with naslite 1 and it didnt work there either but I dont know if it is supported by 1


Top
 Profile  
 
PostPosted: Tue Nov 11, 2008 2:06 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 28, 2008 12:20 pm
Posts: 45
I tried this raid setup in a newer dell (2 years old, an optiplex gx270) and I did not have any luck with naslite recognizing the array.Could someone please give me some more information?? I am going bald one handful of hair at a time!!


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Nov 12, 2008 5:37 pm 
Offline

Joined: Tue Oct 28, 2008 12:20 pm
Posts: 45
I figured it out! I downloaded the automated firmware utility from "DELL" and replaced the firmware file in there with the LSI one and the drives showed up just like normal. Just for everyones info if you didnt know already, The Dell firmware is not compatible with the NL Raid drivers for this card. you must use the firmware from LSI to use it in NL.

this forum post will help you out.

viewtopic.php?f=10&t=2509&view=previous


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 13, 2008 3:29 am 
Offline

Joined: Fri Jan 12, 2007 4:27 am
Posts: 577
Location: Scotland
Excellent find Joe - well done in tracking the error and finding the solution!

Now, how is it performing for you? (Some DiskWriggler results would be nice ;))


Top
 Profile  
 
PostPosted: Thu Nov 13, 2008 10:49 am 
Offline

Joined: Tue Oct 28, 2008 12:20 pm
Posts: 45
I could tell you that I have Teracopy on my Windows PC and I get 11 MB/s to the NL which is exactly the same as before. for the old NT server I get about 400 KB/s so there is a huge improvement.

NL is:
800 mhz PIII
384mb Ram
Megaraid 4i 3xWD500gb Drives Raid5
100mb 3com nic

NT Server is:
Windows Server NT 4.0
900 mhz AMD
1 gb ram
2xseagate 72gb drives raid1
100mb intel nic


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 55 posts ]  Go to page Previous  1, 2, 3, 4

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group