NASLite Network Attached Storage

www.serverelements.com
Task-specific simplicity with low hardware requirements.
It is currently Tue Oct 17, 2017 7:03 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Apr 13, 2015 3:22 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 25, 2005 11:50 pm
Posts: 134
I've used livecds forever - and never had any networking problems, but this new Ubuntu 14.10 (which is now my primary machine) has me stumped. I can mount any windows share from a variety of machines with zero problems - but can never connect smb to any of our naslites. FTP is OK, might have even connected with Rsync...but never smb :(


I'm using V2.66 & 2.67 Naslite 2 and would sure appreciate hearing of any magic you folks may have developed. This is irritating.


Top
 Profile  
 
PostPosted: Wed Apr 29, 2015 2:44 am 
Offline

Joined: Wed Apr 29, 2015 2:33 am
Posts: 4
You may have to install samba from the command line (Terminal)
sudo apt-get install samba

I used Ubuntu for awhile and had the same problem as you did and installed samba and it finally worked.
Note! You may be better off using Linux Mint or better yet ZorinOS. I installed Linux mint and had the same problem as in Ubuntu. I decided to install ZorinOS and never had a problem.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group