NASLite Network Attached Storage

www.serverelements.com
Task-specific simplicity with low hardware requirements.
It is currently Wed May 27, 2020 11:46 pm

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 
Author Message
PostPosted: Sun Feb 18, 2007 5:15 pm 
Offline

Joined: Sun Feb 18, 2007 4:15 pm
Posts: 1
After installing Vista Business on one of my test systems, I found out very quickly that Vista will not talk to my NASLite+ server. I get the following error message from Vista:

"\\NASLITE is not accessible. You might not have permission to use this network resource. Contact the administrator of this server to find out if you have access permissions.

A remote procedure (RPC) protocol call error occurred"

I found this solution being offered up in several online forums that seems to work with other NAS systems including Buffalo's. Other NAS providers are offering free firmware updates for Vista. The work-around consists of modifying the local security policy for LAN Manager" authentication level. Once there, change the Setting from "Send NTLMv2 response only" to "Send LM & NTLM -- use NTLMv2 session security if negotiated." See the following link for more info:

http://www.linux-watch.com/news/NS4434907782.html

The above solution does not seem to work with the version of SAMBA used in NASLite+. I have not tested NASLite2 with Vista. Any chance of an upgrade patch from Server Elements for NASLite+ users? There are also some serious security issues reported in the older versions of SAMBA, another good reason to update it.

Thanks,

Bill Woelk
User Friendly Computers of R.O.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Sun Feb 18, 2007 6:08 pm 
Offline

Joined: Tue Aug 10, 2004 1:50 pm
Posts: 604
Location: Texas, USA
geiden has it handled dude :)

http://www.serverelements.com/phpBB2/vi ... php?t=1580
http://www.serverelements.com/phpBB2/vi ... php?t=1594


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Mon Feb 19, 2007 10:50 am 
Offline

Joined: Sun Jul 09, 2006 10:26 am
Posts: 427
When I tested this with Naslite+ V1.5 there was no error. I will setup another server to Retest. As far as I could tell the only Naslite version having problems was the "FREE" floppy versions, these are unlikey to be upgraded due to file size limits. i'll post back once I have tested the server.

Thanks dimension for taking the time and posting the links.


EDIT: Ok setup a Naslite+ CDD version server and Windows Vista Ultimate and the two are working fine together. Vista is using the default settings. Can you confirm the version you are using so I can look at this please.

Like I said the Floppy versions were having problems and I did the suggested fix, this had no effect.


Top
 Profile  
 
 Post subject:
PostPosted: Tue Feb 20, 2007 12:42 pm 
Offline

Joined: Sat Feb 17, 2007 11:10 am
Posts: 12
Hello,

I can also verify that Vista works fine with Naslite+ v 1.5. CD

All I had to do was change the default WORKGOUP to MSHOME in Vista's settings.

J


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 4 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group