NASLite Network Attached Storage

www.serverelements.com
Task-specific simplicity with low hardware requirements.
It is currently Wed Oct 16, 2019 9:45 am

All times are UTC - 5 hours [ DST ]




Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
PostPosted: Mon Apr 14, 2014 1:01 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 25, 2009 2:00 pm
Posts: 81
My friend who also uses NL_M2-64 got this problem yesterday when trying to connect to one of the drives (Disk-2). He has 4 drives where Disk-0 mirrors to Disk-1 and Disk-2 mirrors to Disk-3, suddenly he can not connect to Disk-2, he could open the web page for NL and see the information but the SMART was not working so I went into admin to see if I could run the Check drives but got the error in the picture below. Same error for both drives (Disk-2 and Disk-3). I then restarted NL and drive 2 and 3 was lost. What can possible go wrong and is there an easy fix before I start to run a rescue mission. What I understand from him he has not done anything special and no turning off the NL, it has been running 24/7. Disk-2 mirrors to Disk-3 for backup I guess the error got mirrored over to Disk-3 as well and are now in the same condition as Disk-2. I have now taken Disk-3 out and will connect it and see if I can run some software to fix the drive or rescue the files. Why this suddenly error? This makes me worried if this can happen more times on other machines as I rely on NL for my backups.

Thanks


Attachments:
edgehhjb.png
edgehhjb.png [ 60.34 KiB | Viewed 7639 times ]
jjiiegei.png
jjiiegei.png [ 58.05 KiB | Viewed 7639 times ]
Screen Shot 2014-04-14 at 11.07.02 PM.jpg
Screen Shot 2014-04-14 at 11.07.02 PM.jpg [ 181.69 KiB | Viewed 7641 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Mon Apr 14, 2014 1:23 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 25, 2009 2:00 pm
Posts: 81
Next image


Attachments:
iijgjggh.png
iijgjggh.png [ 54.43 KiB | Viewed 7639 times ]
Top
 Profile  
 
PostPosted: Sat Apr 19, 2014 10:01 pm 
Offline

Joined: Sun Jan 25, 2009 2:00 pm
Posts: 81
Trying to figure out why this happened...

It mirrors the drives overnight, can it be an "hicup" in the power line like a surge who causes this? I have no other good explanation... as two drives went out on the same time.

I am now on a rescue mission and have tried 3 recovery softwares all have failed (seing only the free space left) except one.

R-Studio is the best so far but it takes ages to recover, over three days for making a image file before I will try to make a recovery.

I wish there could be some type of recovery tools in NL that could be able fix such corrupt files in admin mode, a future request :)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 

All times are UTC - 5 hours [ DST ]


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group